keskiviikko 12.12.2018 | 14:57

Tabloid

Tabloid

Keskipohjanmaa ilmestyy täysin uudenlaisena ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2018.


Uuden lehden valmistelussa lukijoidemme toiveita ja ajatuksia on otettu huomioon mahdollisimman paljon. 

Yksi suuri toive on mahdollisuus irrottaa lehti kahteen osaan: Tulevassa Keskipohjanmaassa sisältö jaetaan kansiosaan sekä sisäosaan, ja osat ovat irrotettavissa toisistaan. Lisäksi esimerkiksi viikonloppuisin ja teemaliitteiden kohdalla lehti voidaan tehdä jatkossa kolmessa osassakin.

Uutismainen kansiosa

Lehti alkaa paikallisilla uutisilla. Päivästä riippuu kuinka monta sivua heti lehden alusta on paikallisia uutisia ja muun muassa paikallisten kauppojen ilmoittelua.

Paikallisuutisten jälkeen lehdessä on valtakunnallistakin talousasiaa sekä kotimaan ja ulkomaan uutisten aukeama. Julkaisemme edelleen pörssipäivien jälkeen katsauksen osakekurssien tilanteesta. Kotimaan ja ulkomaan uutisissa julkaisemme läntisen Suomen mediatalojen yhteisen Lännen Median uutiskoneiston tuotantoa.

Kansiosan loppupuolella on urheilu sekä luokitellut ilmoitukset. Kirkollisten uutisten julkaiseminen jatkuu yhä perinteisenä päivänä, keskiviikkona. Tämä kansiosa menee painoon vasta vähän ennen puoltayötä, joten siihen ennättää aivan iltamyöhän uutistapahtumat.
Lehden ensimmäinen uutisaukeama.Urheilu-uutisten lähtöaukeama.


Ajankohtainen sisäosa

Sisäosassa on suurin piirtein sellaista sisältöä, mitä on nyt ollut B-osassa - paitsi pääkirjoitukset ja mielipiteet. Niin päätoimittajan kannanotot ajankohtaisiin asioihin kuin lukijoiden mielipiteet kuvineen julkaistaan jatkossa sisäosan ensimmäisellä aukeamalla.

Pääkirjoitus- ja mielipideaukeama.Teema-aukeama: Tässä esimerkissä terveysasiaa.

Sisäosassa on myös päivyri-aukeama, missä on muun muassa nimipäivätietoja, perheilmoituksia sekä kuolinuutiset ja kuolinilmoituksia. Viikonlopun normaalia pidemmät jutut sijoitetaan tähän sisäosaan.

Lehti jatkuu kulttuuriaineistolla sekä päiväkohtaisilla erilaisilla teemoilla.

Sisäosan loppupuolella on sarjakuva- ja tehtäväaukeama. Moni tuttu sarjakuva jatkuu, mutta osa vaihtuu, uutena aloittaa mm. Kamala luonto. Tehtävistä muun muassa sudokujen julkaiseminen jatkuu, ja sanaristikoita on vähintään kerran viikossa.

Sisäosan viimeisellä aukeamalla on tv-ohjelmatietoja sekä ennakkojuttuja päivän ohjelmista. Moni lukija on toivonut  AflaTV:n ohjelmatietoa, 14.2. lähtien sivuilla löytyy myös tämä kanava.

Sisäosan viimeisellä sivulla on sääennuste: sisältäen niin paikkakuntaisia ennusteita keskipohjalaisiin kuntiin kuin valtakunnan ennusteetkin. Keskipohjanmaa kuuluu harvoihin lehtiin, joissa julkaistaan sääennuste yli viikon päähän.


Kerro mitä toivot tulevasta lehdestä, laita kommenttisi sähköpostilla: hannu.lehto@kpk.fi

Aiemmin tehty mallilehti on luettavissa yhä nettiversiona osoitteessa www.kp24.fi/mallitabloid

Tabloid tarjoaa ajanvietettä  ja aivojumppaa. Lue lisää >

Testaa pdf-muodossa


Testaa pdf-muodossaTilaa kuukauden lehdet! 

Anna palautetta


Tutustu uusiin mainostamisen mahdollisuuksiin