keskiviikko 22.2.2017 | 17:15
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
to 8.9.2005 klo 11:24

Säilötyt vihreät tomaatit

1 kg vihreitä tomaatteja 1 l vettä 1 rkl merisuolaa Mausteliemi: 5 dl vettä 2,5 dl väkiviinaetikkaa 3 dl sokeria 10 neilikkaa 1 kanelitanko 0,5 rkl sinapinsiemeniä Poista tomaateista kanta ja pistele haarukalla tomaattien kuoreen reikiä. Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä tomaatteja 10 minuuttia. Nosta tomaatit vedestä ja kuori ne. Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, neilikat, kanelitanko ja sinapinsiemenet. Lisää tomaatit mausteliemeen ja anna kiehua hiljalleen läpikuultaviksi. Varo, ettei tomaatit kiehu rikki. Nosta tomaatit puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin ja kaada liemi päälle. Sulje tölkit. säilytetään kylmässä ja pimeässä. Valmista tarjottavaksi viikon kuluttua.