keskiviikko 22.2.2017 | 17:15
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
ti 22.4.2008 klo 13:09

Poro - leipäjuustokeitto

Leipäjuusto on herkullista poronmakuisessa keitossa. Leipäjuusto sulaa herkullisesti tällaisen keiton päälle. 240 g poronkäristyslihaa 1 sipuli 1 pkt Koskenlaskija- sulatejuustoa 1 l lihalientä 3 isohkoa perunaa 2 rkl parmesaniraastetta 5 katajanmarjaa 1/2 tl mustapippuria 1 tl soijaa 450 g leipäjuustoa persiljaa, voita 1. Sulata käristysliha kuumassa padassa. 2. Lisää silputtu sipuli ja voi. Kypsyttele, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli kuullottunut. 3. Lisää lihaliemi ja sulata juusto liemeen. 4. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. 5. Lisää kuutioidut perunat, parmesaniraaste, katajanmarjat, soija ja mustapippuri. 6. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsyneet, noin 15 minuuttia. 7. Ripottele kuutioitu leipäjuusto ja persiljasilppu keiton päälle. (Tekijät: Jesse Karhula ja Jaakko Kinnunen)