keskiviikko 22.2.2017 | 17:13
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
ma 26.4.2010 klo 15:21

Tippaleipä

Tippaleipä kuuluu vappuun. Ohje herkullisten tippaleipien valmistukseen. kolme kanamunaa 1,5 dl maitoa kolme dl vehnäjauhoja kaksi rkl sokeria vähän suolaa Lisäksi tarvitse keittämiseen kasviöljyä sekä pinnalle tomu(pöly)sokeria – Sekoita rikki kanamunien rakenne, lisää maito ja jatka sekoittamista. – Lisää vehnäjauhot, sokeri ja suola. Vatkaa taikina tasaiseksi. – Laita taikina tiiviiseen pursottimeen – Kuumenna öljy valurautapadassa. Laita padan pohjalle molemmista päistä avattu purkki, esimerkiksi metallinen säilykepurkki. Pursota taikinaa tölkin sisään. Ota tölkki pois kun taikina on hieman hyytynyt. Tällöin tippaleipä pysyy koossa – Käännä tippaleipä, kun pinta on saanut kauniin ruskean värin. – Nosta kypsynyt tippaleipä esimerkiksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Varo, tippaleivät ovat kuumia – Tippaleipien päälle kuuluu kunnolla tomusokeria. – Tarjoa tippaleipä siman kanssa Tippaleipä "vanha" leivonnainen Tippaleipä on todella perinteinen vapun leivonnainen. Historiankirjojen mukaan tippaleipiä on tehty jo 1700-luvulla Suomessa.