sunnuntai 19.2.2017 | 13:40
SÄÄ
KOKKOLA
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
la 1.10.2016 klo 06:00

Lentopallo - 3,4 sekunnin tähden

Syksy on hienoa aikaa pallopelien ystävälle. Sisäpalloilulajien sarjat käynnistyvät, joista löytyy viihdettä varmasti jokaisen makuun. Lisäksi monessa lajissa maajoukkueet ovat tehneet kesällä töitä ja meidän lajimme miesten maajoukkueen kesän matka päättyi hienosti kotimaisemissa pelattuihin EM-karsintoihin ja suoraan kisapaikkaan. Tulos oli hieno uusiutuneelle joukkueelle, mutta erityisesti omaa mieltä lämmitti kommentit jäähallin tunnelmasta ja siitä, että ihmiset olivat saapuneet paikan päälle nauttimaan urheiluviihteestä. Lentopallo lajina poikkeaa muista kentällä pelattavista joukkuepallopeleistä yhdellä merkittävällä tavalla. Pelaajilla ei ole mahdollista pitää palloa hallussa tai kuljettaa sitä. Pekingin olympialaisissa 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan yksi lentopallojoukkueen pelaaja koskee pelissä palloon yhteensä 3,4 sekuntia. Jokaisella pelaajalla on vuorollaan mahdollisuus koskea palloa ja tähän 3,4 sekuntiin mahtuu jokaisessa pelissä toinen toistaan näyttävämpiä akrobaattisia suorituksia: Hienoja pelastuksia kaukana kentän ulkopuolella tai akrobaattisia passeja korkealla verkon päällä ja tietysti näyttäviä hyökkäyksiä verkolta tai hyökkäysrajan takaa. Lentopallo-ottelun tuloksen kannalta ehkä kuitenkin tärkein asia on se, mitä tapahtuu silloin, kun pelaaja ei koske palloon. Liikkuminen ja valmistautuminen siihen seuraavaan hetkeen, kun on taas aika koskea palloa ja antaa uusi suunta koko pelille. Suurin osa suorituksista on hyvin samankaltaisia, mutta aina välillä tulee jotain yllättävää jota kukaan ei osannut odottaa ja yleensä ne ovat niitä hetkiä jotka päätyvät Urheiluruutuun tai Youtubeen. Lentopallo on parasta paikan päällä. Siellä on mahdollista nähdä ja kokea paljon enemmän kuten mitä tapahtuu silloin kun pelaajat eivät koske palloon. Kokkolan Tiikerit on uusiutunut tälle kaudelle niin valmennuksen, kuin pelaajienkin osalta. Tämä luo omanlaiset haasteet yhteispelin löytymiselle, mutta itse näen tämän hyvänä asiana. Olemme saaneet luotua hyvän ympäristön jossa vanha Tiikerit ja uusien pelaajien ja valmentajien tuomat jutut voivat keskustella keskenään ja lopputuloksena on jotain uutta, jonka aivan varmasti tunnistaa Tiikereiksi. Urheilu on parasta paikan päällä. Nopeita tilanteita ja suuria tunteita laidasta laitaan. Kausi on alussa ja seuraava luku Tiikeri- tarinaan on jo aloitettu. Nähdään Hollihaassa ja jäähallilla. Jukka Mäkihannu
Kirjoittaja on Kokkolan Tiikereiden lentopallojoukkueen uusi päävalmentaja. Talvikauden aikana hänen kolumnejaan lentopallosta ja Tiikereiden kuulumisista voit lukea Kepari-viikkoliitteestä.
Yllä yksi pallo Tiikereiden ja Ettan harjoitusottelusta 3. lokakuuta. Tästäkin pallosta näkee, miten tärkeää on pelaajien sijoittuminen kentellä joka hetki.