perjantai 24.2.2017 | 03:21
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
to 12.1.2017 klo 07:35

Petteri Forsell taas maajoukkueessa

Aina Kokkolassa käydessään Petteri Forsell hikoilee Kipparihallissa. Kuva: Lasse Gran
Kipparihallissa. Yksikseen, tyttökaveri Kaisa Kotkan (pelaa naisten liigaa Åland Unitedissä) kanssa ja KPV:n treeneissä. Petteri Forsellin toinen koti on pienestä pitäen ollut Kipparihalli. Jalkapalloammattilaisemme Petteri Forsell on kotikaupungissaan joululomalla. Kipparihalli on ollut ahkerassa käytössä.

Forsell avaa pallolaatikon ja noukkii tukun palloja.

– Olen lahjoittanut nämä pallot, Petteri toteaa, ja ryhtyy laukomaan kierteisiä potkuja takanurkkaan.

Loistosyksyn
Puolassa pelannut kymppipaikan taitaja palaa tammikuun lopulla harjoituskentille Puolaan ja kuukautta myöhemmin sarjapalloilu palaa talviteloilta.

Sitä ennen Forsellilla on ohjelmassa maajoukkuekomennus. Edellisestä esiintymisestä Huuhkajien paidassa on kulunut melko tarkalleen vuosi.

– Hans Backe ei ottanut kertaakaan yhteyttä, vaikka pelasin mielestäni tosi hyvin koko syksyn. Tuoreelta päävalmentajalta Markku Kanervalta tuli sitten kutsu Dubaihin.

Forsell on valmiina antamaan kunnon näytön osaamisestaan.

– Haluan onnistua. Olen hyvässä kunnossa ja itseluottamus tapissa hyvin sujuneen syksyn jälkeen, Forsell toteaa pelihaluja uhkuen.

Huuhkajien ohjelma Dubaissa on Marokko maanantaina ja Slovenia perjantaina.

Forsell oli
syksyllä 2015 voittamassa IFK Mariehamnille cupkultaa ja siirtyi helmikuussa 2016 Puolan toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle sadantuhannen asukkaan Legnicaan. Paikallinen sinisissä asuissa pelaava Miedz tähyää nousuun. Nousijan paikalla majailevaan Katoviceen on kahdeksan pistettä, mutta Miedz on pelannut ottelun vähemmän.

– 16 peliä on jäljellä, joista peräti 11 kotikentällä. Olen sopinut, että jatkan seurassa jos noustaan Ekstraklasaan, Petteri toteaa.

Kun 1-liiga jäi talvitauolle Forsell oli joukkueensa tehotilaston ja koko sarjankin ykkönen. 18 ottelussa maaleja on syntynyt 8 ja maalisyöttöjä 6, kun Miedzin maalisaldo on 23. Kuten arvata saattaa, taitavana pallollisena ja molempijalkaisena pelaajana pelaa Petteri melko vapaassa roolissa lähinnä kymppipaikalla.

Puola on
FiFan rankingissa sijalla 15. Taakse jäävät Italia, Hollanti ja kaikki Pohjoismaat.

– Kyllä meidän sarjamme on kova. Pelit ovat fyysisempiä, kovempaa saa pelata kuin esimerkiksi Suomessa. Olen viihtynyt hyvin. Valmentaja panostaa pallolliseen peliin ja kun tilaisuus tulee prässätään ylhäältä. Pitkää palloa ei roiskita, Muodostelma on 4-4-2 tai 4-4-1-1, summailee Forsell, joka on noussut fanaattisen kotiyleisön suosikiksi. Forsell saa kevätkaudeksi kaverin Suomesta, kun Petteri Pennanen liittyy Miedz Legnicaan.

Kehitystä? Potkutekniikkahan on jo maailman huippupelaajien luokkaa.

– Eteenpäin on menty. Minusta on tullut fiksumpi pelaaja ja käytän voimaa enemmän.

Kävit joululomalla pelaamassa lätkää. Miten sujui?

– Täytyy myöntää, että velipojille Petelle ja Mipelle en pärjää, mutta ne ei pärjää mulle futiksessa.

– Puolassa selkeä ykköslaji on jalkapallo. Ekstraliigaa ja meidän 1-liigaa televisioidaan. Myös lentopallo on Puolassa suosittu. Suomi tunnetaan mäkihyppääjistä, Forsell heittää.

Kaksi pitkää
putkea katkesi heti maanantai-iltana. Suomi ehti pelata 13 voitotonta ottelua ja maanantai-illan vastustaja Marokko oli 13 ottelun voittoputkessa. Maaottelun ainoasta osumasta vastasi Suomi, kun avausjakson lopussa Petteri Forsell lähetti tarkan kulmapotkun ja Juhani Ojala puski pallon takanurkkaan. Forsell hoiti erikoistilanteet, vapaapotkut, kulmat ja pitkä heitot.

Forsell oli avauskokoonpanossa. 4-4-2 systeemissä Forsell pelasi vasemmalla laidalla pelinrakentajana. Marokko hallitsi ja pakotti Huuhkajat juoksemaan. Ne kerrat kun Forsellille saatiin palloja vasemmalle järkeviä ratkaisuja syntyi ja peli eteni.Lasse Gran