sunnuntai 26.2.2017 | 23:14
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
to 12.1.2017 klo 04:56

Pohjanmaalla varoitus voimakkaista puuskista, huono ajokeli jatkuu Etelä-Suomessa

Aallot murtuivat rantaan Helsingin Hernesaaren kärjessä tänään. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Huono ajokeli Etelä-Suomessa jatkuu huomennakin, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi. Lumisade jatkuu yön aikana ja muuttuu räntäsateeksi huomenna ilman lämpötilan ollessa nollan yläpuolella. Lunta sataa huomenna laajemmin maan etelä- ja keskiosissa. Sadetta kertyy kuitenkin selvästi eniten Salpausselän tienoilla ja sen eteläpuolella.

Itämerellä tuuli Helsingin ja Tukholman välisellä alueella on jo heikentynyt. Tänään noin kello 17 tuuli oli voimakkaimmillaan Vaasan korkeudella, josta se on etenemässä pohjoiseen.

- Vaasan korkeudella merellä on myrskyvaroitus ja Pohjanmaan maakunnissa on annettu keltainen varoitus voimakkaista puuskista. Myrskypuuskista johtuvia haittoja voi esiintyä sisämaankin puolella, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Mies vajosi jäihin moottorikelkkansa kanssa

Mies vajosi torstai-iltapäivällä jäihin moottorikelkkansa kanssa Vaasan saaristossa, mutta onnistui pelastautumaan avannosta kaulassaan olleen jäänaskalin avulla. Mökkimatkalla olleen miehen kelkka painui mereen.

Tapahtuneesta tiedottanut Turun meripelastuskeskus muistuttaa, että jäätilanne on tällä hetkellä erittäin heikko. Meripelastuskeskus toivoo, että jäillä liikuttaisin vain silloin, kun se on aivan välttämätöntä. Mukana pitää olla asianmukaiset pelastautumisvälineet.

- Tämän tyyppinen tilanne johtaa valitettavan usein ikävään lopputulokseen. Tällä kertaa tarinalla oli onnellinen loppu, kertoo meripelastusjohtaja Jani Vastamäki Turun Meripelastuskeskuksesta.