sunnuntai 26.2.2017 | 23:20
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24
to 12.1.2017 klo 10:09

Suomalaiset matkustavat mieluiten kotimaassa

Erityisesti luonto- ja kulttuurikohteet kiinnostavat suomalaisia. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Suomalaiset suosivat matkailua kotimaassa, kertoo tuore lomamatkaennuste. Suomalaisista 75 prosenttia ilmoitti matkailleensa kotimaan kohteissa viime vuoden aikana. Myös tänä vuonna kotimaan matkailun odotetaan kasvavan.

Teemamatkoista erityisesti luonto- ja kulttuurikohteet kiinnostavat suomalaisia. Kolmasosa suomalaisista aikoo suunnata tämän vuoden aikana luontomatkalle. Eniten kotimaassa matkustetaan sukulaisten ja ystävien luo ja tehdään automatkoja.

Kotimaan matkailun suosion kasvu saattaa johtua siitä, että se koetaan turvallisemmaksi, kertoo tutkimuspäällikkö Anne LahtinenKantar TNS:ltä.

- On mahdollista, että ollaan hieman varuillaan maailman tapahtumien vuoksi ja siksi matkustetaan mieluummin kotimaassa.

Lahtisen mukaan tästä kertoo esimerkiksi se, että viranomaisten kuten ulkoministeriön matkustussuositukset ovat lisänneet painoarvoa matkakohteen valinnassa. Myös vastuullinen matkanjärjestäjä koetaan tärkeäksi. Neljäsosa suomalaisista ilmoittaa arvioivansa turvallisuutta mediauutisoinnin perusteella.

Matkamessujen teettämään tutkimukseen vastasi reilut 1 000 suomalaista.