SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
la 6.8.2016 klo 06:00 0

Villin lännen meininkiä taajamissa

Ennen vanhaan puhuttiin, että rehellisyys maan perii ja virkavaltaa tulee kunnioittaa... Nämä arvot on menetetty. Osa nykyvanhemmista opettaa lapsilleen, miten voi mennä sieltä, missä aita on matalin. Poliiseja haukutaan lasten kuullen niin tasaisesti, että kun tämä manipuloinnin uhri joutuu poliisin puhutteluun alle jopa huomattavasti alle 15 vuotiaana, niin suuta soittaa minkä ehtii eikä myönnä mitään tehneensä, vaikka silminnäkijät kertoo toisin.

Osalla on sellaiset kasvatustavat, että kaikki vehkeet saadaan mitä kehtaa pyytää, kunhan pysyy poissa kotoa kotoa silmistä. Mopot, mönkijät, autot... Ja virittämisestä ei sanota mitään, annetaan jopa apua. Ei niin nuukaa, onko vehkeet rekisterissä, onko niissä vakuutuksia, onko kilpiä... Kunhan pysyvät poissa vanhempia häiritsemästä. Traktorin saa lainaan kylille rällättäviksi... Ettei vaan taajamien asukkaat saa nukutuksi.

Mitähän tämä traktorin lainaaja - vanhemmat tai lähisuku tykkäis, jos taajamassa asuvat tsekkais Trafilta traktorin omistajan ja tulisivat joukoin ajamaan isoäänisillä moottoroiduilla vehkeillä traktorin omistajan talon ohi koko aamuyöksi... Ja pienelle vaihteella kaasut pohjassa. Osuisiko silloin omaan hermoon? Milloin lopetettiin välittämästä toisten kotirauhasta ja yöunista?

Muutamassa taajamassa on homma mennyt jo sellaiseksi, että kun virkavalta saapuu, niin hyvä, ettei sillä kilvettömällä mopolla ympyrää ajeta poliisiauton ympärillä tarkoituksena saada pikku takaa-ajo taajamassa, että kavereiden keskuudessa "arvo" nousee. Onneksi me olemme sen verran fiksuja, ettemme moisesta provosoidu ja hyökkää joka vaiheessa näitten äidin kullannuppujen perään.

Tiedetään me sekin, että kun älypuhelimet hälyttää taskussa : "Sinistä jäätä taajaman reunamilla". Sinä maastocrossipyörän omistaja lähdet ajamaan vinhaa kyytiä toiseen suuntaan mistä maija saapuu - samoin sinä rekisteröimättömän skootterin omistaja. Mitä ajattelee vanhempi, jonka tehtävä on ohjata lapsiaan yhteiskunnassa oikeaan suuntaan, kun talon pihassa seisoo kilvetön rekisteröimätön mopo ja/tai mopo, jossa on mp:n moottori. Kenen on vastuu?

Varmuudella jossakin vaiheessa iskee se virkavallan pitkä käsi ja "tukistaa" siis kuvainnollisesti. "Eikö teillä perkeleillä ole muuta hommaa, kun lapsia kiusata mitättömistä asioista, vaikka murhaajat ja raiskaajat juoksevat vapaana?", tämmöinenkin lausahdus on kuultu asennevammaiselta vanhemmalta, jonka lapsen mopon duunaaminen kiinni jäädessään tuli sen tonnin maksamaan erilaisia maksuja.

Ei minun lapsi tee mitään laitonta, sanoo sinisilmäinen vanhempi, joka ei seuraa, mitä ympärillä tapahtuu. Esim. sellaista alle 15-vuotiasta, joka ei lähde mopolla pihasta laajentamaan reviiriä yleiselle tielle tilaisuuden tullen, ei ole vielä syntynytkään.

Jättäkää kerrankin se oma laatuaika mahdollisine perjantaipulloineen väliin ja käykää katsomassa mitä se oma herranterttu siellä kylällä touhuaa illat pitkät. Toivotaan, ettei tule teitä itseänne keula pystyssä mopolla vastaan keskisormea heiluttaen ja vielä pikkusen maistissa.

Ottakaa vanhemmuus takaisin ennen kuin on liian myöhäistä. Sillä kun se iso vahinko sattuu, niin sen seuraukset voivat pilata sinun ja koko perheesi loppuelämän. Olisiko pitänyt? Miksi en puuttunut? Miksi en ymmärtänyt? Kysymykset jäävät päähän soimaan loppuelämäksi.

Mutta kuka muistaa milloin se meni tämä touhu tämmöiseksi?Sitä ihmettelee muiden mukana myös...

Sinivalkoisen auton vänkäri

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori