keskiviikko 20.6.2018 | 03:23
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
to 11.8.2016 klo 11:43 0

Pyhäjärvi Tour 2016 kisataan viikonloppuna

Pyhäjärven kesätapahtumat saavat jatkoa vielä viikonloppuna, kun Pyhäjärven Pohti Ski Teamin järjestämä Pyhäjärvi Tour kisataan perjantaina ja lauantaina.

Perjantai-iltana yleisöä viihdyttää rullasuksihiihdot, jotka kisataan Nelostien läheisyydessä, TransParkin alueella. Klo 18.00 starttaavien kisojen lähtö- ja maalialue löytyy ABC:n pihasta. Samassa yhteydessä järjestetään Keski-Pohjanmaan Hiihdon pm-kilpailu.

Rullasuksihiihdossa hiihtotapa on vapaa, pakollisina varusteina ovat kypärä ja suojalasit. Rullasuksihiihdossa kisataan kaikkiaan kuudessa sarjassa. Reitti kulkee Vianorin, ABC:n ja Peura Talojen välillä.

Yleisöä ohjeistetaan ajamaan autot tanssilavan pihalle, sillä ABC:n pysäköintialue on varattu sen omille asiakkaille.

Lauantaina Tour jatkuu, kun klo 11 juostaan Pyhäsalmi Mine-kaivosjuoksu. Vinotunnelin Valtiaasta kilpailee kaikkiaan 20-25 hiihtäjää ja kilpailussa on ainoastaan miesten sarja. Vinotunnelin Valtias-kisa on kiistämättä mielenkiintoinen kamppailu, sillä lähtöpaikka sijaitsee 1,4 kilometrin syvyydessä ja maali on kaivoksen portilla. Nousin pituudeksi kertyy kaikkiaan 11 kilometriä, kun vinotunnelin keskimääräinen kaltevuus on 12,5 prosenttia.

Pyhäjärven ainutlaatuiseen kaivosjuoksuun osallistuu muun muassa maajoukkuehiihtäjiä Sami Jauhojärven sekä Joni Mäen johdolla.

Kuten olettaa saattaa, kaivosjuoksun lähtöpaikalle ei voida valitettavasti päästää yleisöä, mutta maaliin tuloa päästään heti vinotunnelin päässä. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori