SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ke 17.8.2016 klo 12:00 0

Maria Store: Isojen kisojen nainen

Tai isojen kisojen mies. Nämä sanat olette varmasti kuulleet useamman kerran urheiluselostajien suusta arvokisojen aikana. Sanoilla viitataan tietenkin urheilijoihin, jotka kovan paikan tullen menestyvät.

Tässä tapauksessa viittaan sanoilla kuitenkin itseeni ja muihin kaltaisiini, jotka linnoittautuvat television tai tietokoneen eteen isojen kisojen ajaksi. Me olemme satunnaisia penkkiurheilijoita, jotka isojen kisojen aikana intoudumme niin lajista kuin lajista.

Olympialaisten ensimmäisenä kisapäivänä huomasin seuraavani sydän pamppailen, miten suomalainen judoka Juho Reinvall taisteli ensimmäistä ja viimeistä kertaa olympialaisissa. Sydän tikitti myös, kun seuraavaksi naiset tähtäsivät 10 metrin ilmakiväärin finaalissa.

Maantiepyöräilyä seurasin tuntikausia. Pitkän kisan luulisi uuvuttaneen ensikertalaisen, mutta yllättävät draaman kaaret saivat pysymään ruudun äärellä.

Kaikki kolme ovat lajeja, joista en tiedä mitään ja joita en aiemmin ole seurannut. Pian huomasin kuitenkin googlavani lisää tietoa lajeista ja niissä kisaavista urheilijoista.

Tämä taitaa olla juuri sitä olympialaisten taikaa. Urheilijoille kisat ovat ehkä ne uran tärkeimmät ja se välittyy usein kotikatsomoon saakka. Onnelliset menestyjät ja suorituksiinsa pettyneet urheilijat saavat myös penkkiurheilijan liikuttumaan.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori