keskiviikko 20.6.2018 | 03:21
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
to 18.8.2016 klo 06:00 0

Nivala-lehti: Talkoohengellä pystyy mihin vain

Polkujuoksijat ovat sitkeää väkeä. Viime lauantaina juostun Pyssymäki Extreme Polkujuoksun ilmoittautumistiskille oli jonoa ja vaikka vettä tuli reilunlaisesti, ei kukaan moittinut keliä. Lenkilläkin oli vain tuumattu pilke silmäkulmassa, että uima-asu unohtui ottaa mukaan.

Kilpailu, kuten koko Pyssymäen polkujuoksureitti, on vain ja ainoastaan aktiivisten vapaaehtoisten aikaansaannos. Liikkujat halusivat päästä metsäpoluille, joten he herättivät satojen talkootyötuntien avulla vanhan reitin uuteen kukoistukseen.

Viime vuonna, kun Pyssymäki Extreme Polkujuoksu järjestettiin ensimmäistä kertaa, siihen osallistui 73 juoksijaa. Täksi vuodeksi määrä paisui 160:een, mikä on ahkerille harrastajille loistava palkinto pyyteettömästä työstä. Kilpailua kunnioitti läsnäolollaan myös Suomen parhaita polkujuoksijoita.

Polkujuoksijoiden ponnistelut ovat hyvä osoitus siitä, ettei vanhan ajan talkoohenki ole kadonnut. He näyttävät esimerkkiä myös siitä, että riittävällä tahdolla Nivalan kokoiselle paikkakunnalle on mahdollista luoda jopa valtakunnan mittakaavassa huomioitavia tapahtumia, kunhan idean takaa löytyy riittävästi tarmoa ja luovuutta.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori