keskiviikko 20.6.2018 | 03:25
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ke 24.8.2016 klo 12:00 0

Simo Kattilakoski: Uutta putkeen

Heikko olympiamenestys käynnisti jälleen keskustelun urheilumme vajoamisesta pohjamutaan. Puheesta ja rahasta menestys ei ole kiinni. Raportteja osataan tehdä ja rahaa syytää urheiluun kiitettävästi. Valitettavasti raha ja urheilija eivät kohtaa toisiaan. Pääosa yhteiskunnan urheilutuesta jää ylä- ja välitason urheilurakenteiden pyörittämiseen. Mikko Salasuo tiivisti tilanteen osuvasti maanantaina aamutv:ssä. Suomessa on 550 täysipalkkaista eri tason urheilujohtajaa.

Urheilun alamäen syy on yksinkertainen. Harrastajamäärät lasten ja aikuisten tasolla laskevat koko ajan. Jos ei ole massaa ei ole huippujakaan. Urheilu ei ole tämän päivänä lasten ja nuorten elämässä etusijalla. Urheillessa voi tulla hiki.

Rion olympialaisten aikana virisi keskustelua, että kisat pitäisi järjestää aina yhdessä ja samassa paikassa. Näin vältyttäisiin toistuvilta jätti-investoinneilta. Kisojen kierrättäminen ympäri maailmaa hyödyttää kansainvälisen olympiakomitean jäseniä. Kisaisännyydestä kiinnostuneiden korruptioraha kelpaa hyvin KOK:n jäsenille.

Rion kisojen taistelijan maljan voi ojentaa brasilialaiselle yleisölle. Reilun pelin henkeä osoitettiin vihellyksillä ja buuauksilla vierasmaalaisille mestarikandidaateille. Toisen taistelijan maljan saa kotoinen Yle. Kenenkään ei tarvinnut valittaa etteivät kisat näy eikä kuulu. Lyömättömin suoritus oli kolmen päivän golf-setti toisella tv-kanavalla.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori