keskiviikko 25.4.2018 | 07:39
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ma 9.1.2017 klo 12:10 [päivitetty pe 12:53] 0

Autonistuin on tulevaisuudessa kuin hämähäkinverkko

Kari Pitkänen

Mikä: Lexuksen uusi Kinetic Seat Concept -istuin, jonka valmistaja esitteli syksyllä Pariisin autonäyttelyssä. Konsepti-istuimessa perinteiset pehmusteet ja tyynyt on korvattu säteittäisellä kuituverkkorakenteella.

Miksi: Autonistuimen toimintaa halutaan kehittää istumisen aiheuttaman rasituksen vähentämiseksi. Tärkeää olisi tukea selkärankaa ja mahdollistaa rintakehän ja lantion liikkuminen eri suuntiin.

Rakenne: Verkon materiaali on hämähäkinseitin kaltaista, proteiinipohjaista ja luonnonmukaista spider silk -materiaalia. Runko on iskunkestävää ja muovautuvaa kevytmetallia.

Hyöty: Verkkomainen rakenne jakaa kehon painoa tasaisesti, joten istumamukavuus paranee pitkilläkin ajomatkoilla. Autosta ajon aikana kehoon välittyvä liike pienenee. Kun pään tasapaino paranee, näkökenttä ja katse säilyvät vakaina. Kevyt ja ohut istuin säästää autossa tilaa ja vähentää kokonaispainoa.

Saatavuus: Toistaiseksi prototyyppi. Tuskin toteutuu sellaisenaan ainakaan sarjavalmisteisissa autoissa.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori