keskiviikko 25.4.2018 | 07:57
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ti 17.1.2017 klo 10:10 [päivitetty ma 10:22] 0

Mercedes-Benz GLC rallien uudeksi turva-autoksi

Mercedes-Benz GLC on valittu arvorallien viralliseksi turva-autoksi. Turva-auton tehtävänä on ajaa rallireitti läpi juuri ennen ensimmäisiä kilpailijoita. Toimeksiannosta riippuen turva-auton tehtävänä on tarkistaa turvallisuuteen vaikuttavat seikat kilpailijoiden tai yleisön näkökulmasta tarkasteltuna. Kilpailijoiden näkökulmasta erityishuomio kiinnitetään rallireitin merkitsemiseen ja asetettujen merkkien vartiointiin tapahtuman aikana. Yleisön näkökulmasta tarkasteltuna huomio keskitetään yleisön turvalliseen sijoittumiseen reitin varrella.

Turva-autopalvelun järjestää käytännössä Suomen Poliisien Autourheilukerho. SPAUKin jäsenet suorittavat turva-autotyötä omalla vapaa-ajallaan talkoohengessä antamalla työssään kertyneen kokemuksen ja näkemyksen paikallisten autourheiluseurojen käyttöön.

Alkava vuonna uudelle Mercedes-Benz GLC turva-autolle on varattu jo yli 20 kilpailutapahtumaa. Kilpailuiden lisäksi auto on näytillä useissa messutapahtumissa, jossa yleisö voi tavata yhdistyksen turva-autotoiminnassa mukana oleva jäseniä. Messujen lisäksi SPAUKin jäsenet käyttävät turva-autoa vieraillessaan kouluissa jakamassa liikenneturvallisuustietoutta.

– On hienoa, että saimme uuden, luotettavan yhteistyökumppanin toiminnallemme. Turva-autotehtäviä kaudelle 2017 on tiedossamme jo useita ja odotammekin innolla pääsyä uuden nelivetoisen Mercedeksen ohjaimiin. Kilpailukausi alkaa piakkoin ja todellisiin tositoimiin uusi turva-auto pääsee tammikuun lopussa Rovaniemellä ajettavassa Arctic Lapland Rallyssä, sanoo SPAUK ry:n puheenjohtaja Eero Lagus.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori