SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
to 9.2.2017 klo 12:34 0

ELY-keskukselta vihreää valoa Pietarsaaren bioetanolitehtaalle

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausunnon St1 Biofuels Oy:n Pietarsaaren Cellunolix-hankkeen (bioetanolitehtaan) YVA-ohjelmasta. St1 Biofuels Oy toimitti ELY-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelma), joka koskee Pietarsaaren Alholman teollisuusalueelle suunnitellun bioetanolitehtaan ympäristövaikutusten arviointimenettelyn järjestämistä.

Tehtaan tarkoituksena on hyödyntää sahateollisuuden ja metsätalouden sivutuotteita sekä kierrätyspuuta tuottamalla päätuotteena bensiinin joukossa biokomponenttina käytettävää väkevöityä 100-prosenttista etanolia 50 miljoonaa litraa vuodessa ja sivutuotteina tärpättiä, ligniinimassaa ja raakafurfuraalia. YVA-ohjelmasta saatiin 15 lausuntoa ja yksi mielipide.

ELY-keskus piti suunnitelmaa pääosin riittävänä, mutta katsoi kuitenkin, että arviointiselostusta laadittaessa huomiota tulee kiinnittää myös luonnonvarojen hyödyntämiseen, vaikutusalueen rajaukseen ja riittäviin lähtötietoihin. ELY-keskus kiinnitti erityisesti huomiota myös vaihtoehtojen vertailun kuvaamiseen ja mm. liikenteeseen, ilmaan ja meluun liittyvien vaikutusten arvioimiseen.

Kierrätyspuun vastaanottoalueen osalta suositeltiin tarkistettavaksi asemakaavan ajantasaisuus. Hankkeen YVA-selostuksen arvioidaan tulevan vireille keväällä.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori