keskiviikko 25.4.2018 | 07:41
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
pe 17.2.2017 klo 16:30 0

Moukarin talvikisat karjaistaan Kaustisella lauantaina

Moukarinheiton talvimestaruuskisat käynnistyvät Kaustisen Nikulassa lauantaina. Mukana on ennakkoilmoittautuneita 70 heittäjää. Luvassa on mielenkiintoisia kamppailuja kohokohtana tietenkin miesten kilpailu.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jesse Lehdon kanssa mittaa ottavat Someron kovakuntoinen Henri Liipola ja etelän lämmössä leireillyt Kiuruveden Tommi Remes. Yli 70 metrin kaaria on siis odotettavissa. Muistin virkistykseksi kirjattakoon Lehdon viime vuoden ennätys 73,09 ja Remeksen 72,55 ja Liipolan 72,12.

Naisten puolella Riihimäen Inga Linna on heitellyt harjoituksissa 64 metrin kaaria. Hän saa vastaansa Rinnekarin sisarukset Helin ja Tiinan Nurmijärveltä. KP-V:n Jenni Penttilä on opiskellut sairaanhoitajaksi ja työskennellyt samalla ambulanssissa viime ajat. Heittoharjoittelu on jäänyt vähemmälle eikä hän kilpaile lauantaina.

Perinteiseen tapaan nuorten kehittyminen näkyy talvikisoissa hyvin. Sekä Kauhajoen Suvi Koskinen että Karhulan Krista Tervo ovat harjoitelleet ahkerasti, ja heiltä on lupa odottaa jopa 65 metrin kaaria. Nuorten miesten puolella Pyhäselän Markus Kokkonen on kehittynyt lupaavasti. M19-sarjan Roope Auvinen nakkasi jo viime vuonna täysipainoista lekaa 70,27. Ennakkotiedot kertovat miehen edelleen kehittyneen kovasti.

N17-sarjassa on mielenkiintoista nähdä, miten Kaustisen Julia Kivinen on kehittynyt. Viime syksynä hän heitti 62,04, millä hän piti tilastokärkeä hallussaan kauden päättyessä.

Tulevan kesän moukarikarnevaalien rehtori Kalle Lehmusvuori on myös lauantaina paikalla. Hänet nimitettiin viime marraskuussa Suomen Urheiluliiton nuorten olympiavalmentajaksi. Lehmusvuori, 41, on toiminut moukarinheiton nuorten maajoukkuevalmentajana ja alueleirikouluttajana. Hän on valmentanut muiden muassa Suvi Koskista, joka heitti viime kesänä junioreiden MM-kisoissa pronssille.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori