maanantai 20.2.2017 | 01:44
SÄÄ
KOKKOLA
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
UUTINEN | KP24
pe 17.2.2017 klo 13:31 [päivitetty pe 15:14] 0

Ismo Alanko Toholammille ja Ykspihlajaan

Ismo Alanko tekee keväällä soolokiertueen, jossa esiintyy yksin pienemmillä paikkakunnilla.
Topias Hirvonen
Ismo Alanko tekee keväällä soolokiertueen, jossa esiintyy yksin pienemmillä paikkakunnilla.

Keski-Pohjanmaalle Alanko suuntaa 18.-19. maaliskuuta, kun keikkapaikkoina ovat Kahvila Saha Ykspihlajassa ja Toholammin kulttuurisali. Lisäksi Alanko esiintyy Pietarsaaressa.

– Olen jo kauan odottanut tilaisuutta keskittyä täysipainoisesti soolokeikkojen tekemiseen. Vaikka edellisestä varsinaisesta Ismo Alanko Yksin-kiertueesta onkin vierähtänyt vaatimattomat 22 vuotta, olen säännöllisen epäsäännöllisesti pitänyt yllä yksin esiintymisen jaloa perinnettä.

Soolokeikat edustavat jonkinlaista nykyaikaista runonlaulantaa: laulut soivat sellaisina kuin ne ovat syntyneet, ja riisutuissa versioissa tekstit nousevat väkevästi esiin. Kun lavalla ovat vain laulaja ja hänen laulunsa, olemme olennaisen äärellä.

Maalis-huhtikuussa konserttikiertue suuntautuu Suomi 100-hengessä niille paikkakunnille, joilla en ole esiintynyt vielä koskaan, tai joilla olen vieraillut vain harvoin.

– Tällaisia paikkoja tuntuu Suomesta löytyvän yllättävän paljon vielä kolmenkymmenenseitsemän keikkavuoden jälkeenkin”, kertoo Alanko.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit