SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ti 21.2.2017 klo 10:30 0

Tee itse vegaaninen tuorejuusto

Nanna Rintala

Vegaaninen tuorejuusto on helppotekoinen herkku. Sen kermainen rakenne syntyy cashewpähkinöistä ja syvä maku ravintohiivahiutaleista.

Juusto maustetaan ystävänpäivän kunniaksi pistaasipähkinärouheella, mutta voit kieritellä juuston myös silputussa lempiyrtissäsi. Tilli, lehtipersilja, basilika, minttu ja sopivat makumaailmaan hienosti.

Käytä juustoa levitteenä leivän päällä tai tarjoile keksien tai vihannesten kanssa dippinä.

Vegaaninen tuorejuusto

3 dl cashewpähkinöitä

2 valkosipulinkynttä

1 sitruunan kuori ja mehu

1 dl vettä

1 rkl ravintohiivahiutaleita

½ tl hienoa merisuolaa

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl pistaasipähkinöitä

Laita cashewpähkinät kulhoon, peitä ne vedellä ja anna liota jääkaapissa yön yli tai vähintään 6 tuntia.

Valuta pähkinät ja laita korkeaan, kapeaan kulhoon, jossa sauvasekoitinta on helppo käyttää. Juuston voi valmistaa myös tehosekoittimessa. Purista kulhoon valkosipulinkynnet, sitruunankuori, sitruunamehu, vesi, ravintohiivahiutaleet, suola ja öljy.

Survo sauvasekoittimella sileäksi kermaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, ravintohiivahiutaleita tai sitruunaa. Laita massa valumaan harsokankaan sisään jääkaappiin 3–6 tunniksi.

Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele murskatuilla pistaasipähkinöillä. Juusto säilyy jääkaapissa noin 5 päivää.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.