keskiviikko 20.6.2018 | 03:23
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
pe 7.4.2017 klo 08:00 [päivitetty ma 14:22] 0

Miten puhdistetaan suihkutilojen lattiakaivo kunnolla?

Elina Pajunen

Mitä välineitä tarvitaan suihkutilojen lattiakaivon puhdistamiseen, kotityö- ja puhdistuspalvelualan opettaja Jaana Immonen?

– Lattiakaivon puhdistuksessa kannattaa käyttää kertakäyttö- tai siivouskäsineitä.  Irrota lattiakaivon kansi. Tee sankoon valmiiksi pesuaineliuosta, jossa harjaat kannen puhtaaksi. Esimerkiksi keittiökäytöstä poistettu tiskiharja käy lattiakaivon puhdistukseen vielä oikein hyvin.

– Harjaa sen jälkeen lattiakaivo sisältä pesuaineliuoksella. Pesuaineeksi käy hyvin joku yleispuhdistusaine, josta teet vähän tavanomaista vahvemman annostuksen. Desinfiointiaineita ei kotikäytössä yleensä tarvitse käyttää. Jos lattiakaivossa on kovasti rasvalikaa, voit valita emäksisen pesuaineen.

– Suihkuta lattiakaivo puhtaaksi pesun jälkeen. Ylipäätään lattiakaivo kannattaa puhdistaa aina ennen lattian muuta pesua, sillä kaivosta kuitenkin roiskuu likavettä lattialle.

Kuinka usein lattiakaivo olisi hyvä puhdistaa?

– Se riippuu aivan perheestä. On eri asia, käyttääkö suihkua yksi ihminen vai kuusihenkinen perhe. Lattiakaivo on joka tapauksessa hyvä puhdistaa aina samalla, kun kylpyhuone muutenkin siivotaan tavallista perusteellisemmin. Lattiakaivoon kertyy muun muassa hiekkaa ja hiuksia.

– Jos lattiakaivoa ei koskaan puhdista, viemäriputki voi tukkeutua, varsinkin jos kaivoon pääsee esimerkiksi vähän isompia kiviä. Lika alkaa myös helposti haista kosteissa ja lämpimissä olosuhteissa.

– Hajun kanssa voi tulla ongelmia erityisesti kodinhoitohuoneen lattiakaivossa, jos siihen ei lasketa säännöllisesti vettä. Silloin lattiakaivoon kannattaa suihkuttaa tai kaataa sangolla reilusti vettä.

– Puhdistuksen yhteydessä hyvä vinkki on asentaa lattiakaivosuodatin, joka päästää veden läpi mutta kerää hiukset ja lian samaan tapaan kuin suodatinpussi. Tämä helpottaa lattiakaivon siivousta jatkossa.

”Lattiakaivosuodatin päästää veden läpi mutta kerää hiukset ja lian samaan tapaan kuin suodatinpussi.”

Jaana Immonen

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori