keskiviikko 20.6.2018 | 03:21
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
pe 21.4.2017 klo 14:46 [päivitetty la 13:35] 0

Kalajoella kävellään ammatteja naisille lenkkikirkon yhteydessä

Valtakunnallinen Kävele naiselle ammatti -tapahtuma järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa. Kalajoella tapahtumaan otetaan varaslähtö, sillä Kalajoella kävellään vapunaattona 30. huhtikuuta, kun valtakunnallinen tapahtuma on syksyllä sunnuntaina 11. syyskuuta.

– Kalajoen kirkko ja seurakuntakoti ovat syksyllä niin varattuna, että tapahtuman järjestäminen syksylle näytti hankalalta. Sitten mahdollisuus tarjoutui lenkkikirkon yhteyteen ja tämä sopi myös Naisten pankille, lähetyssihteeri Anna-Maija Pahkala kertoo.

Tapahtuman yhteydessä Naisten pankki kerää lahjoituksia tukemaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Yhden ammatin hinta on 30 euroa, mutta jo pienemmälläkin summalla voi osallistua.

– Viime vuonna ensimmäistä kertaa Kalajoella ollut tapahtuma keräsi hienosti osallistujia ja lahjoituksia ja samaa toivotaan tänäkin vuonna. Meillä pieni summa on kehitysmaassa iso, joten jokainen euro on tärkeä, Pahkalamuistuttaa.

Kävelyreittinä on siltojen lenkki, jonka pituus on alle kolme kilometriä.

Tapahtuma alkaa lenkkikirkolla, jonne kaikki ovat tervetulleita myös verkkareissa tai tuulipuvussa. Tämän jälkeen kokoonnutaan seurakuntakodin pihalle alkulämmittelyä varten. Seurakuntakodilla on kirkkokahvit ja vapaaehtoisen kahvirahan tuotto käytetään Naisten Pankin hyväksi.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori