SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
pe 28.4.2017 klo 09:00 [päivitetty ma 14:26] 0

Siuruunamarenkipiiras - Keväisen kahvipöydän kaunein piirakka?

Nanna Rintala

Kirpeän sitruunainen marengilla hunnutettu klassikkopiiras koristaa kahvipöydän ja sopii vaikka pääsiäispyhien jälkiruoaksi.

Sitruuna-marenkipiiras

Pohja:

100 g voita

½ dl sokeria

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl vettä

Kiisseli:

4 luomusitruunaa

1 ½ dl sokeria

2 rkl maissitärkkelystä

1 dl vettä

4 keltuaista

Marenki:

4 valkuaista

1 dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).

Kuutio jääkaappikylmä voi kulhoon ja lisää vehnäjauhot ja sokeri. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää ruokalusikallinen kylmää vettä ja muotoile palloksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Paista noin 20 minuuttia kauniin kullanruskeaksi. Ota pois uunista ja laske lämpötila 150 asteseen.

Valmista kiisseli mittaamalla kattilaan sokeri, maissitärkkelys ja vesi.

Pese ja raasta mukaan kahden sitruunan keltainen kuoriosa sekä neljän sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee.

Nosta kattila liedeltä ja vatkaa mukaan keltuaiset yksi kerrallaan. Nosta kiisseli takaisin liedelle, jatka sekoittamista ja odota, että se pulpahtaa pari kertaa. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä muutama minuutti. Kaada muropohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset tiukaksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa tomusokeri muutamassa erässä. Pursota tai nostele marenki kahdella lusikalla sitruunatäytteen päälle.

Paista 150 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on saanut hiukan väriä pintaansa.

Laske lämpötilaa parikymmentä astetta jos käytät kiertoilmauunia.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.