SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
to 1.6.2017 klo 17:00 0

Käsittele kaloja aina varmoin ottein

Sätkivä, liukas ja piikikäskin kala tuntuu usein vaikealta vastustajalta, kun se pitää irrottaa koukusta. Oikeilla käsittelytavoilla kalat kuitenkin ovat helppoja käsitellä.

Käsittele kalaa varmoin ottein eli ota siitä reippaasti kiinni. Silloin kala ei potkiessaan pääse pistämään piikeillään tai tartuttamaan koukkua. Tartu pieniä kaloja selkäpuolelta ja paina etusormella ja peukalolla kiduslevyjä sisään. Silloin kala lamaantuu, aukaisee suunsa ja koukun irrottaminen on helppoa. Ahvenen selkä kannattaa painaa kämmenpohjaa vasten, jotta kala ei saa piikikästä selkäeväänsä pystyyn.

Paina koukkua sisään ja väännä, niin saat irrotettua sen. Kuhan ja hauen suusta viehe kannattaa irrottaa pitkäkärkisillä pihdeillä. Jos koukku on oikein syvällä nielussa, käytä apuna puukkoa ja perkaa kala.

Tainnuta iso kala pitämällä sitä selästä kiinni ja painamalla se maata tai veneen pohjaa vasten. Iske napakasti papilla silmien taakse kallon päälle.

Jos vapautat kalan, käsittele sitä märillä käsillä. Vältä aina aiheuttamasta turhaa kärsimystä.

Lähde: Vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit