SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ti 6.6.2017 klo 10:10 0

Ihosyöpä on maailman yleisin syöpä - Näin tarkistat luomesi peilin avulla -

Ihomuutokset ovat tavallisia ja usein harmittomia, mutta joskus ne voivat olla merkkejä jostakin vakavammasta, kuten ihosyövästä. Siksi on ajoittain hyvä tutkia, miltä luomet näyttävät.

Kaikkien luomien tulisi näyttää suunnilleen samanlaisilta muodoltaan ja väreiltään. Jos uusi luomi eroaa muista, se saattaa olla epäilyttävä.

Etsi hyvin valaistu tila, jossa on kokovartalopeili. Käy läpi koko keho päänahasta varpaisiin ja tarkastele luomia. Tutki, onko luomi epäsymmetrinen. Ovatko sen rajat epäselvät? Muuttaako se väriään? Onko se läpimitaltaan suurempi kuin 6 millimetriä? Onko sen koko, muoto tai käyttäytyminen muuttunut jotenkin?

Ihosyöpä on maailman yleisin syöpä, ja merkittävin syy siihen on altistuminen auringon UV-säteille. Ihosyövät ilmestyvät todennäköisimmin alueille, jotka ovat useimmin alttiina auringolle, eli kasvoihin, niskaan, selkään tai raajoihin.

Ihosyöpä on yleisintä yli 50-vuotiailla, mutta kuka tahansa voi sairastua siihen. Mitä varhaisemmassa vaiheessa ihosyöpä diagnosoidaan, sitä varmemmin se voidaan parantaa kokonaan.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori