SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
to 15.6.2017 klo 06:00 0

Kitaraballadi pelastaa Lohtajan kolmiodraaman

Lohtajan harrastajanäyttelijät: Anna lihaa rakkaani. Käsikirjoitus: Vesa Lindqvist. Ohjaus: Sanna Karvonen. Äänet: AP Savolainen. Lohtaja 11.6.

Inkeri Tuikka

Lohtajan harrastajanäyttelijät tunnetaan osaavana porukkana, jota Sanna Karvonen taitavasti on luotsannut jo pitkään. Kesällä 2015 ryhmä ihastutti kanadansuomalaisia Torontossa Heikki Lundin näytelmällä Harmaat pantterit, viime kesänä puolestaan nähtiin Lohtajalla mainio esitys Arto Paasilinnan Suloinen myrkynkeittäjä. Tämänkesäinen esitys sen sijaan ei täyttänyt odotuksia. Vesa Lindqvistin näytelmässä Anna lihaa rakkaani nähdään kyllä eloisia roolisuorituksia, mutta ne eivät pelasta käsikirjoituksen puutteita.

Tapahtumat lähtevät liikkeelle kyläkauppiaan ja minihameeseen pukeutuneen asiakkaan aamuöisestä kohtaamisesta. Kolmiodraamassa riittää vauhdikkaita käänteitä, mutta yksittäiset kohtaukset etenevät silti hitaasti. Esimerkiksi pääroolien naisten käsikähmä olisi hulvatonta katsottavaa, jos kohtausta olisi lyhennetty ja repliikkejä karsittu.

Näytelmän ehdottomaksi kohokohdaksi nousee kyläkauppias Taunon eli Pekka Pudaksen esittämä Eppu Normaalin laulu Kun olet poissa. Herkkä ja rosoinen tulkinta koskettaa. Laulua edelsi elämänmakuinen kohtaus, jossa Tauno ja Anna-vaimo (Anniina Kiiskilä) muistelevat yhteisen arkensa onnenhetkiä.

Katri Turhanen ottaa kaiken irti roolistaan viekkaana pappi Iskariuksena. Eleet ja äänensävyt toimivat upeasti. Näytelmän miljöö jää hieman epäselväksi – bluetooth-kaiuttimet ja Korpelan Voiman mainitseminen vievät ajatukset 2000-luvun keskipohjalaismaisemiin, mutta paikkakunnan pappi on pukeutunut munkinkaapuun ja neuvoo tapaamaansa tyttöä (Maarit Lukkarila) tämän nunnaluostarihaaveissa.

Aviopari Eeva (Saija Niemi-Erkkilä) ja Orvo (Olli Yli-Hukka) riitelevät railakkaasti läpi koko näytelmän ja tuovat vauhdikkuutta vuoropuheluihin. Virkaintoinen Kullervo-poliisi (Henna Hankonen) ottaa näyttämön hyvin haltuun etsiessään mahdollisia pidätettäviä. Julia (Hanna Vähärautio), julma miestennielijä, sekoittaa koko kylän elämän.

Anna lihaa rakkaani on täynnä roisia huumoria, mutta ainakin sunnuntai-illan yleisölle repliikkien sutkaukset olivat liian osoittelevia. Suolaliha-aiheiset vitsit alkavat toistaa itseään ensimmäisten kohtausten aikana.

Näyttelijät ovat sen verran kokeneita äänenkäyttäjiä, että mikrofoneja ei tarvittaisi muualla kuin laulukohtauksessa.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori