SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ma 19.6.2017 klo 15:55 0

Jokilaaksojen pelastuslaitos aloittaa palotarkastukset

Jokilaaksojen pelastuslaitos aloittaa palotarkastukset alueellaan. Pelastuslaitos määrittelee nykyisin itse palotarkastettavat kohteet. Pientalojen osalta valvontamuotona käytetään omavalvontaa.

Omavalvonta tapahtuu kiinteistön asukkaalle kirjeitse, joista ensimmäiset ovat lähteneet maanantaina. Pelastusviranomainen tekee palotarkastuksen niihin kiinteistöihin, joista lomaketta ei ole palautettu määräpäivään mennessä. Pelastuslaitos vertaa hallussaan olevia kiinteistötietoja annettuihin vastauksiin ja tekee palotarkastuksia tarvittaessa myös niihin kohteisiin, joista lomake on palautettu.

Lomakkeen täyttää kiinteistössä kiinteistön haltija, joko verkossa tai kirjeen mukana tulleelle lomakkeelle.

– Toivomme, että lomake käydään täyttämässä ensisijaisesti osoitteessa www.kiinteistonomavalvonta.fi. Omavalvontalomakkeessa oleva rakennustunnus toimii käyttäjätunnuksena ja lomakkeesta löytyy myös yksilöity salasana, joilla pääsee täyttämään lomaketta, riskienhallintapäällikkö Jarmo Myllymäki sanoo.

Omavalvontalomake palautetaan kirjeen mukana seuraavalla vastauskuorella tai sähköisesti mainittuun eräpäivään mennessä. Mikäli jostain syystä kiinteistöstä palautetaan sekä sähköinen että paperinen lomake, niin ainoastaan sähköinen lomake käsitellään.

Kirjeen mukana tulevassa oppaassa on opastavaa tietoa. Oppaaseen kannattaa tutustua jo ennen kuin aloittaa lomakkeen täytön.

Lomakkeen tiedot pitää täyttää huolella. Lomakkeessa on tähdellä merkitty kohdat, joihin on annettava jokin tieto. Mikäli halutaan, että pelastuslaitoksesta otetaan yhteyttä, tulee muistaa täyttää myös yhteystiedot.

Kuva: Palotarkastuksessa pitää tarkastaa, että talon numero on selvästi näkyvillä, jotta hätätapauksessa pelastajat osuvat nopeasti paikalle.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori