SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
su 16.7.2017 klo 22:36 0

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat huipputulokseen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia vietettiin 50. kerran menneellä viikolla – huikein tuloksin.

– Pro Kaustisen tuotantovuosista tämä oli ehdottomasti menestyksekkäin – laadukkaan, huipputasokkaan ohjelman lisäksi festivaali onnistui taloudellisesti ihan nappiin, ilakoivat puheenjohtaja Sirpa Lahti ja toiminnanjohtaja Sini Keränen. Juhlien kokonaiskäyntimäärä kasvoi lähes 55 000 käyntiin:

– Osasimme odottaa kasvua, mutta kyllä tämä tulos meidät silti häkellytti täysin, Lahti kertoo.

Myytyjen lippujen määrä kasvoi myös merkittävästi, nousten yli kahteenkymmeneentuhanteen (21.287 myytyä lippua, vrt. 16.743 lippua vuonna 2016). Kokonaiskäyntimäärää kasvatti osaltaan myös entisestään kasvanut pelimannien määrä: jälleen ennätysmäärä, yhteensä 5207.

– Viikonlopun kävijäkuntaa täydensi myös Suomen Eläkeliiton kanssa tehty yhteistyö, joka toi juhlille noin kaksi tuhatta liiton jäsentä, summaa Keränen.

Juhlavuoden kokonaiskäyntimäärä oli 54 850 käyntiä (2016 42 892 käyntiä).

Ensi vuonna juhlia vietetään 9.-15.7.2018. Juhlia vietetään teemalla luonto. Ohjelmassa näkyy myös Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen teema elävä perintö sekä maakuntateema Lappi.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori