SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ma 17.7.2017 klo 14:04 [päivitetty ma 14:20] 0

40-vuotias Kyösti ja Kalervo Kallion museo sai nimikkokuusen

40 vuotta sitten rakennettu Kyösti ja Kalervo Kallion museo on helmi Nivalassa. Museo esittelee presidentti Kyösti Kallion ja hänen poikansa kuvanveistäjä Kalervo Kallion elämäntyötä. Museolla on yli kaksisataa Kalervo Kallion työtä, jotka eivät mahdu kaikki esille.

Museosäätiö juhli 40-vuotispäiviä lauantaina ja lopuksi istutettiin museon pihalle puhemies Maria Lohelan valtiovallan tervehdyksenä lähettämä kuusentaimi, jonka siemen on saatu vuonna 1917 Kaivopuistoon kylvetystä itsenäisyyden kuusesta. Itsenäisyyden kuusen siemenistä Joensuussa kasvatetuista taimista kasvaa noin tuhat uutta puuta, kun niitä tänä vuonna istutetaan satavuotisen itsenäisyytemme kunniaksi.

Museon juhlassa puhui FT Kari Hokkanen. Hän nostaa presidentti Kyösti Kallion kaikkein tärkeimmäksi saavutukseksi kansakunnan eheyttämisen ja sen syvien rivien elämisen ehtojen kohentamisen.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori