maanantai 20.11.2017 | 13:35
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
to 3.8.2017 klo 10:42 0

Pride-tapahtumaa suunnitellaan Kokkolaan - ”Annetaan tilaa kaikelle erilaisuudelle”

Tapahtuman ajankohdaksi kaavaillaan kesäkuuta 2018, toteavat Pride-tapahtumaa Kokkolaan järjestävät Tiina Isotalus (vas.) ja Virpi Karhu.
Martina Store
–Meidän tavoitteena on järjestää tapahtuma, jossa rikotaan itsestäänselvyyksiä ja nostetaan esille sellaisia teemoja, jotka ovat tällä alueella edelleen osittain tabuja.

Näin toteavat kesälle 2018 ajoittuvaa Pride-tapahtumaa suunnittelevat Tiina Isotalus ja Virpi Karhu. Pride-tapahtuman järjestäminen Kokkolassa on Isotaluksen ja Karhun mukaan ollut useammankin huulilla jo Pietarsaaressa vuonna 2014 järjestetystä kulkueesta lähtien. Pietarsaaren Pride-kulkueessa marssi noin 2500 osallistujaa.

–Virpi heitti sytykkeen omalla Facebook-sivulla, ja siitä se lähti leviämään kulovalkean lailla. Tällä hetkellä suunnitteluryhmässä on mukana kymmenisen henkeä, ja kaikki halukkaat otamme avosylin vastaan, Isotalus toteaa.

–Suunnitteluporukassa on mukana monen ikäisiä ihmisiä eri ammattiryhmistä, mutta meitä kaikkia yhdistää tahto tasa-arvoisemmasta elinympäristöstä, Karhu jatkaa.

Suunnitteluryhmä toivoo, että myös muut tahot Kokkolassa ja lähiympäristössä lähtisivät Pride-teemaan mukaan omaan toimintaansa sopivalla tavalla. Isotalus toteaa, että ei tarvitse olla kansalaisaktivisti ottaakseen osaa tapahtumaan.

–Minun unelmana on, että saisimme aikaiseksi mahtavan kansanjuhlan, johon osallistuisivat sekä yksityiset henkilöt että myös liike-elämä ja yhdistykset. Otamme avosylin vastaan ideoita, ja lähdemme mielellämme ideoimaan eri tahojen kanssa sopivia oheistapahtumia. Me uskomme, että Kokkola tulee ylittämään kaikki odotukset, Isotalus hymyilee.

–Se voi olla niinkin yksinkertaista kuin sateenkaarilipun asettaminen esille kaupan ikkunaan. Jokainen taho voi miettiä kohdallaan, millä tavalla he haluavat olla mukana - jos haluavat, Karhu jatkaa.

Karhu ja Isotalus toivovat, että äänensä esille toisivat sekä nuori että vanhempi ikäpolvi.

–Meidän alueella on ollut aikojen saatossa myös seksuaalipakolaisuutta, ja ahdistavaa ilmapiiriä on jouduttu lähtemään pakoon suurempiin kaupunkeihin. Tämän toivomme olevan mennyttä maailmaa, mutta haluaisimme mielellämme tuoda myös vanhemman ikäpolven kokemuksia esille, Isotalus toteaa.

–Nuorille nämä asiat ovat onneksi jo itsestäänselvyyksiä, eivätkä he edes kaipaa sitä vastakkainasettelun ilmapiiriä.

Karhu ja Isotalus toteavat, että kaikki Pride-teeman alla käyty keskustelu on asialle eduksi.

–Kaikki keskustelunavaukset asiasta ovat arvokkaita ja tervetulleita, olivat ne sitten vaikkapa kriittisiä tai kysymyksiä herättäviä. Julkinen keskustelu synnyttää tietoisuutta, josta puolestaan poikii suvaitsevaisuutta, he summaavat.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.