keskiviikko 20.6.2018 | 03:22
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
su 10.9.2017 klo 15:43 0

Sadan tunnin mattomaraton alkaa huomenna Haapajärvellä

Haapajärven monitoimitalolla syntyy huomisesta lähtien räsymattoja monen metrin edestä. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävä mattomaraton starttaa käyntiin Haapajärven monitoimitalolla maanantaina aamuyhdeksältä.

Jokilatvan opiston kurssille on tähän mennessä ilmoittautunut 15–17 kutojaa, jotka kutovat mattoja yötä päivää ensi perjantaihin asti kolmien kangaspuiden voimin.

– Jos joku vielä haluaa mukaan, se onnistuu, kunhan on heti maanantaina yhteydessä minuun. Kaikkien ei tarvitse kutoa mattoa, tänne voi tulla vaikka leikkaamaan kuteita ja solmimaan loimien päitä. Tärkeintä on osallistuminen, tiivistää mattomaratonin idean äiti ja Jokilatvan opiston opettaja Ulla Piiponniemi.

Maraton päättyy ensi perjantaina klo 13.00. Maratonissa valmistuneet matot myydään tarjousten perusteella heti perjantaina monitoimitalon aulassa klo 14.00. Maratonista kertynyt tuotto lahjoitetaan sotaveteraaneille.

Kuvassa maratonvalmisteluja tekemässä Ulla Piiponniemi ja Irma Jokelainen, jotka niisivät loimia paikoilleen maanantaita silmällä pitäen.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori