SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ke 13.9.2017 klo 13:06 0

Haapajärvi luopumassa sellutehdas haaveista

Haapajärven kaupunki on luopumassa sellutehtaan rakentamishaaveistaan.

Kaupunginhallitus päätti osallistui hankesuunnitelman laadintaan, joka tähtää biopolttoainetuotannon liiketoimintaan. Puolet suunnittelukustannuksista maksaa Nihak ja puolet kaupunki. Suunnitelman laatii Ramboll Oy noin 3 850 eurolla.

Nihakin ja kaupungin neuvotteluissa on todettu, että haaveet sellutehtaasta laitetaan sivummalle ja tuleva hanketyö kohdistetaan muihin biotuotannon ratkaisuihin. Haapajärvellä ja Nihakissa on usean vuoden ajan eri hankkeilla selvitetty biotuotetehtaan rakentamisen mahdollisuuksia.

Sellutehtaan rakentaminen Haapajärvelle nousi tapetille ensimmäistä kertaa 90-luvulla niin sanotussa Oksamassa-selvityksessä. Uudelleen ajatus virisi sellun kysynnän ja hinnan virottua 2010-luvulle siirryttäessä.

Haapajärvi on erittäin voimakas mekaanisen puunjalostuksen paikkakunta ison Hasan sahan ja Tiivin ikkunatehtaan toimiessa toimialan vetureina.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori