SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ke 13.9.2017 klo 14:14 [päivitetty pe 09:30] 0

Puukauppa käynyt Pyhä- ja Kalajokilaaksoissa viime vuotta vauhdikkaammin

Puukauppa on alkusyksyn aikana käynyt Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan alueella varsin vauhdikkaasti. Kauppaa on koko vuoden aikana tehty alueen yksityismetsistä kymmenisen prosenttia viime vuotta enemmän. Koko maassa ollaan osapuilleen viime vuotisessa tahdissa.

– Puuta myyty 13.9. mennessä arviolta noin 600 000 kuutiota, kun edellisen vuoden määrä vastaavana aikana oli noin 550 000 kuutiota. Erilaisia harvennushakkuita ja muita kasvatushakkuita on suunniteltu noin 5000 hehtaaria ja päätehakkuita vajaat 2000 hehtaaria, Pyhä-Kalan Johtaja Juha Rautakoski kertoo.

– Kuitupuun heikko kysyntä rassaa markkinaa edelleen. Se näkyy ennen muuta siinä, että kuitupuun hinta ei ole juurikaan korjaantunut.

Puukaupan näkymät koko syyskaudelle ovat kohtuullisen suotuisat. Puun tuonnin supistuminen tukee myös kotimaisen puun kysyntää. Sahatavaran vienti vetää määrällisesti edelleen ennätystahtia.

– Sen sijaan lankun ja laudan vientihintakehitys on ollut huomattavasti vaatimattomampaa. Kuusilankun hinta on hivenen noussut, mutta männyn hinta on pysynyt alamaissa. Sahateollisuutta rassaa myös kustannusten nousu mm. konttikuljetusten kallistumisen takia. Konttipulaa ei kuitenkaan enää ole.

Kesäkorjuuseen soveltuvien havupuuleimikoiden kysyntä on varsin vahvaa.

–  Kuitupuun kysynnässä on isoja alueellisia eroja, mutta investointien myötä ohuemman puun ylitarjonta pitäisi ainakin osittain helpottaa.

Äänekosken tehdas on lähtenyt käyntiin ennakoitua paremmin ja tuotanto ylittää jo nyt vanhan tehtaan tuotantomäärän. Täyteen vauhtiin tehdas pääsee vasta ensi vuonna.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori