SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ke 13.9.2017 klo 19:59 [päivitetty ke 20:54] 0

Mikä loi Kannukseen juoksubuumin 1970- ja 1980-luvuilla?

(KP)

Kannuksessa on ollut kovat juoksuperinteet läpi historian. Yksi kovimmista kestävyysjuoksubuumeista oli 70-80 -lukujen vaihteessa, kun Kannuksen Ura niitti mainetta pienenä, mutta sinnikkäänä seurana niin Kalevan kisoissa kuin maastojuoksujen ja viestijuoksujen SM-kisoissa. Kaikkinensa Uran juoksijat saavuttivat vuosien 1978-86 välisenä aikana 34 juoksumitalia eri ikäryhmissä. Henkilökohtaisia SM-mitaleja kertyi 20 ja viestimitaleja 14. Saavutuksen kovuutta lisää se, että tuohon aikaan tulostaso ja massat juoksuradoilla olivat aivan toista kuin nykypäivänä. Menestys ei tullut sattumalta.

Mikko Mattila, Esa-Joki-Korpela, Esa Kortetmaa ja Pekka Välimäki muistelevat kulta-aikaa ja sen taustoja videolla.

Kortetmaa ja Välimäki muodostivat Timo ja Tuomo Keski-Ojalan kanssa viestikvartetin, joka voitti kahdeksan SM-mitalia aikanaan nuorten viesteissä. Aikuissarjoissa mukaan tuli myös Reima Virkkala. Vuonna 1983 Ura teki edelleen voimassa olevan 4x800 metrin miesten piiriennätyksen alkuerässä 7.35,24 joukkueella Keski-Ojalat, Virkkala ja Välimäki. Tuolla ajalla olisi viime vuosina saanut järkiään SM-mitalin. Loppukilpailussa aika tippui ja sijoitus oli kuudes. Myös 4x1500 metrillä sama nelikko juoksi 1983 yhä voimassa olevan piiriennätyksen 15.36,79.

Myös naisten puolella menestystä tuli etenkin SM-maastoviesteissä, kun Maarit Patama, Helena Mäki-Korvela, Jaana Ylitalo ja Erja Ervonen juoksivat.

Lue Sata tarinaa -juttusarjan tuorein osa kokonaisuudessaan torstain 14.9. Keskipohjanmaasta!

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

LOUNASTORI
Lounaspaikat tänään

FINGERPORI

Fingerpori