keskiviikko 17.10.2018 | 23:16
MAINOS

Kirppis 2.0 – uusi kierrätysmyymälä piristää Kokkolan keskustaa

Ti 14.11.2017 klo 16:25
Kokkotyö-säätiön kierrätysmyymälä muutti syyskuun alussa Kokkolan keskustaan Kaarlelankadulle. Myymälän lisäksi samaan rakennukseen muuttivat viestintä- ja ompelupaja sekä tytäryhtiö Attapromotion.

– Muutimme Vasarakujalta kahden katon alle. Yrittäjäntiellä otetaan vastaan pääosa tavarasta ja siellä toimii niin sanottu outlet-myymälä. Keskustassa on uusi myymälä ja kahvila. Täällä voidaan ottaa vastaan pientavaroita, Kokkotyö-säätiön Kokkolan yksikön päällikkö Sanna-Mari Levijoki kertoo.

– Tämä on mahtava tila. Täällä on isot ikkunat kuin oikeassa myymälässä. Olemme halunneet panostaa sisustukseen ja tavaroiden esillelaittoon, uuden myymälän suunnittelusta vastannut Sormus-hankkeen projektityöntekijä Andreas Haals kuvailee.

Positiivinen vastaanotto

Myymälässä työskentelevät Tuija Holopainen ja Håkan Harju kertovat, että syksyn muuttopuuhissa riitti mukavasti töitä. Uudet tilat ovat heidän mielestään hienot eikä myymälä näytä yhtään perinteiseltä kirppikseltä.

– Tänne on mukava tulla itsekin ostoksille, kun ei ole työpäivä, Holopainen toteaa.

Haalsin mukaan sekä henkilökunta että asiakkaat ovat yllättyneet siitä, miten erilaisilta samat tavarat näyttävät uudessa tilassa. Myynnissä on totuttuun tapaan perinteistä kirppistavaraa sekä säätiön eri työpajoissa kierrätyshengessä valmistettuja tuotteita.

Myös asiakkailta on tullut positiivista palautetta. Uudet ihmiset ovat löytäneet myymälään ostoksille ja kahvittelemaan keskeisemmän sijainnin myötä.

Levijoen ja Haalsin mukaan säätiön tunnettavuus on lisääntynyt huomattavasti jo muutaman kuukauden aikana.

Pimeydestä paratiisiin

Tällä viikolla Kokoon Shop & Caféssa on virittäydytty paratiisin tunnelmiin lattarimusiikin ja trooppisen rekvisiitan avulla.

– Halusimme tuoda etelän paratiisin fiilistä marraskuun pimeyteen. Henkilökunta on ollut innostunut teemasta, jota jatketaan varmaan ensi viikon puolelle, Haals sanoo.

Levijoen mukaan teematempaus tukee hyvin säätiön ydintehtävää työelämään valmennusta ja työllistämistä. Erilaisilla teemoilla voi osoittaa, ettei työelämä ole ainoastaan raskasta puurtamista.

Paratiisipäivien jälkeen kierrätysmyymälässä siirrytään pikku hiljaa kohti joulua ja joulukuun alussa säätiö järjestää avoimet ovet, jolloin on mahdollisuus tutustua sen eri toimipisteisiin ja työpajoihin.

#

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

Lounastori
Lounaspaikat tänään

Fingerpori