keskiviikko 21.2.2018 | 03:42
SÄÄ
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
#
ti 28.11.2017 klo 11:54 [päivitetty ti 15:34] 0

Katsomo täynnä väkeä

Rannikon derby päättyi HiPan voittoon
LOHTAJA
Jorma Rekonen

Lauantai-iltana Lohtajan Maininki-hallissa oli käsinkosketeltava tunnelma jo lähes tunti ennen HiPan ja Nibacoksen pelin alkua. Paikalla oli jo tuolloin parisen sataa katsojaa. Tätä salibandyn kakkosdivarin peliä oli odotettu. Siihen oli myös varauduttu. Katsomotilat oli rakennettu nyt niin, että istumapaikkoja oli runsaat 400. Muutama paikka saattoi lauantaina jäädä kylmäksi.

Nibacos oli eittämättä tilastojen valossa niskan päällä. HiPalla oli voitto rakkaasta naapurista kymmenen vuoden takaa.

Tämänkertaisen rannikon derbyn vei HiPa. Numerot olivat Nibacokselle varsin tylyt 8–4 (3–2, 2–0, 3–2). Nibacos toki siirtyi 0-1 johtoon ensimmäisessä erässä ajassa 4.23, mutta jo runsas minuutti myöhemmin HiPan Hannu Hirvi pääsi Pauli Peltoniemen syötöstä tasoittamaan tilanteen lukemiin 1–1. Juha Sundberg jatkoi ja iski hieman myöhemmin maalin Nibacoksen verkkoon niin ikään Peltoniemen syötöstä. Vieraat tulivat kuitenkin vielä tasoihin Petteri Toivolan maalilla. Runsas pari minuuttia ennen erän päättymistä isännät menivät kuitenkin johtoon Pauli Peltoniemen maalilla. Hannu Hirvi toimi tällä kertaa syöttäjänä.

Toisessa erässä HiPa teki kaksi maalia. Asialla olivat tutut nimet Hirvi ja Sundberg. Nibacos ei onnistunut maalinteossa, vaikka se sai yrittää erän lopulla kaksi kertaa ylivoimallakin. Vieraiden aikeet torpedoi viimeistään maalivahti Tony Jumppanen, joka torjui hyvin koko ottelun ajan.

Hieman toki saatiin peliin jännitystä kolmannen erän alkuun, kun Nibacos teki kaksi maalia ja tilanne oli 5-4.

HiPan Janne Tiilikainen pääsi kuitenkin maalintekoon ja tilanne oli 6-4. Kun vielä Hannu Hirvi teki ottelussa kolmannen maalinsa, tilanne tuntui entistä turvallisemmalta. Nibacos pelasi ottelun lopussa ilman maalivahtia, mutta sekään ei enää auttanut. Sen sijaan HiPan Jere Hietamäki pystyi vielä kaunistelemaan loppunumeroiksi 8-4.

Valmentaja Taneli Isohanni kiitteli pelin jälkeen koko joukkuetta.

– Vaikka ei tämä varmasti vielä aivan parasta peliä meiltä ollut, se kuitenkin riitti tällä kertaa. Puolustus samoin kuin maalivahti pelasivat hyvin. Hirvi pääsi taas tekemään maaleja hyökkäyspäässä. Hyvä lopputulos, Isohanni kuittasi.

Ensi sunnuntaina HiPa matkaa Kauhavan vieraaksi.

Julkaisemme kommentit tarkistuksen jälkeen nimimerkillä tai nimellä. Käytämme nimimerkkiä, mikäli se on syötetty. Tarvitsemme nimen toimituksen käyttöön kommentin julkaisemiseksi.


Kommentit

FINGERPORI

Fingerpori