keskiviikko 12.12.2018 | 13:54
UUTINEN | KP24

Kansainvälisen Tonttupolun taikaa tänään Villa Elbassa

To 7.12.2017 klo 13:49 [päivitetty to 14:11]
Nuorisokeskus Villa Elban lähimetsässä Kokkolassa koetaan tänään torstaina joulun taikaa. Jo perinteeksi muodostunut Tonttupolku-tapahtuma toteutuu tänä vuonna uusilla pitkospuilla, joilla kaikki pääsevät liikkumaan esteettömästi: niin liikuntarajoitteiset kuin lastenvaunullisetkin.

Tapahtumat Tonttupolulla alkavat iltapäivällä neljän aikaan. Polun alkupää on parkkipaikalla, jossa projektityöntekijä Sari Juvani ohjaa yleisöä pitkoksille.

Aiempina vuosina etenkin perheet eri kokoonpanoissa ovat ottaneet innolla osaa tapahtumaan, johon on vapaa pääsy.

– Tänään odotamme Tonttupolulle yli kolmeasataa osallistujaa, Juvani kertoo.

Pitkosreitin pituus on noin kuusisataa metriä. Kynttilöin ja ledein valaistun polun kiertäminen vie arviolta puolisen tuntia, joskin jokainen kulkija käyttää elämykseen haluamansa ajan.

Reitillä yleisö tapaa muun muassa joulumuorin. Villa Elban pihassa voi kurkistella tonttutaloon.

Joko ennen reitin kiertämistä tai sen jälkeen on mahdollisuus ostaa puuroa.

– Haluamme tarjota kaikille elämyksen, joka ei ole kaupallinen ja johon on voinut yhdistää kansainvälisen nuorisotyön, mainitsee EVS-tukihenkilö ja -kouluttaja Marita Mattila.

Tonttupolun taian ovat luoneet eri puolilta Eurooppaa kotoisin olevat 18–26-vuotiaat nuoret. He ovat vaihdossa nuorisokeskuksessa Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun eli EVS:n kautta. Joukko saapui marraskuun alussa ja palaa takaisin kotimaihinsa joulukuun puolivälissä.

– Tonttupolulla tavataan 16 tonttua kahdeksasta eri maasta: Espanjasta, Bulgariasta, Luxemburgista, Turkista, Italiasta, Portugalista, Unkarista ja Isosta-Britanniasta. Heillekin polku on mahtava kokemus: maamme tonttukulttuuri on spesiaalia, Juvani ja Mattila kertovat.

#
Lounastori
Lounaspaikat tänään

Fingerpori