UUTINEN | KP24

Louekeskus avasi lauantaina kautensa

La 13.1.2018 klo 15:03 [päivitetty su 10:56]

Hannu Verronen

Sievi

Sievin Louetin rinteissä lapsiperheet pääsevät taas pitämään hauskaa. Kalajokilaakson lähirinne Sievin Louekeskus avasi kautensa lauantaina 13. tammikuuta. Avaus on reilun kuukauden myöhässä tavoitteesta, joka on itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta. Rinneyrittäjä Kari Niemi arvioi, että laskettelijoiden kokonaismäärään tilanne ei pääse vaikuttamaan.

– Meillä on sesonki helmi-maaliskuussa, joten ennättää tässä laskettelijoita ja lautailijoita tulemaan. Parasta mainosta meillä on tämä ympäröivä lumi. Kevättalvella aurinko ja lumi ovat se paras yhdistelmä, joka houkuttelee väkeä tänne.

Kausikortteja on nyt myyty edellisvuoden tapaan. Se ennakoi, että lasten ja nuorten talviliikunnan suurin uhka netti ei ole enää voittanut lisää jalansijaa.

– Ensi viikolla meillä on täällä jo rakennettu lisää harjoittelupaikkoja. Saamme reilitkin pystyyn, jotta temppuilu lisääntyy, Niemi kertoo.

Syynä rinteiden avaamisen ajankohtaan on se, että tykkilumen tekemiseen tarvittavat pakkaset tulivat vasta nyt. Viimeisin normaali pakkastalvi Sievissä oli 2012.

#
Fingerpori